Een directe aanpak voor uw ICT-problemen, zowel IN&OUT.
06-1415-3818

Apple biedt verwijdertool aan na ‘ongevraagd verspreiden’ muziek U2

u2-album-coverApple heeft maandagavond een aparte webpagina vrijgegeven waarmee het U2-album Songs of Innocence kan worden verwijderd. Het Amerikaanse bedrijf verspreidde het album vorige week, volgens sommigen ongevraagd, in het kader van de iPhone 6-introductie.

Iedereen die vorige week in iTunes automatisch downloaden had ingeschakeld, kreeg het album van de Ierse band ongevraagd binnen. Apple bood de nummers aan als ‘cadeau’ tijdens de iPhone 6-introductie, maar niet iedereen bleek daarvan gediend.

Apple heeft maandagavond een verwijdertool online gezet om tegemoet te komen aan de kritiek, meldt onder andere The Guardian. Door naar een aparte site te surfen, kunnen iTunes-gebruikers het album alsnog verwijderen. Het staat dan ook niet meer als download in de lijst van aangeschafte muziek. Wel kan Songs of Innocence nog tot 13 oktober gratis worden gedownload, daarna moet er volgens Apple ‘gewoon’ voor worden betaald.

Tegenover Mashable zegt de manager van U2, Guy Oseary, dat de band met de actie meedeed om de muziek met zoveel mogelijk mensen te delen. “Als je het album niet wil en het niet nodig hebt, verwijder het dan”, zo verweert hij zich tegen de kritiek.

Apple kondigde vorige week tijdens zijn keynote twee grotere iPhones aan. De kleinere van de twee heeft een 4,7″-scherm, terwijl de grotere een 5,5″-scherm heeft. Daarmee was Apple de laatste smartphonefabrikant die telefoons met grotere schermen uitbracht. Tweakers stond alvast stil bij de twee iPhones met een preview.

 

Bron Tweakers