Een directe aanpak voor uw ICT-problemen, zowel IN&OUT.
06-1415-3818

Dropbox vertienvoudigt opslag Pro-abonnement

Cloud data pricesDropbox heeft de opslag bij zijn Pro-abonnement vertienvoudigd. In plaats van 100GB krijgen gebruikers voor een tientje per maand 1TB aan opslag. De overige Pro-abonnementen komen te vervallen. Ook voegt de webopslagdienst enkele functies toe.

Het abonnement van tien euro per maand of 99 euro per jaar omvatte tot nu toe 100GB aan opslag, terwijl 200GB 20 euro per maand kostte en gebruikers voor 500GB 50 euro moesten neertellen. Alle huidige abonnees krijgen nu 1TB voor een tientje per maand, lijkt op te maken uit het bericht dat Dropbox online heeft gezet.

De prijsverlaging van Dropbox volgt na prijsverlagingen van concurrenten, waardoor Microsofts OneDrive en Google Drive per gigabyte een stuk goedkoper waren. Dat verschil is opgeheven; Dropbox is nu even duur als de goedkoopste grote concurrent Google Drive. Microsoft heeft nog wel een optie, waarbij een gebruiker voor 7 euro per maand Office 365 koopt en daarbij een upgrade van OneDrive krijgt naar 1TB, zoals tweaker Ge Brander opmerkt; in dat geval kost OneDrive per gigabyte per maand 0,68 cent. De goedkoopste is Mega met 0,56 cent per gigabyte per maand.

Behalve meer opslag heeft de webopslagdienst ook enkele functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om gedeelde links met een wachtwoord te beveiligen. Daardoor is een link alleen niet meer voldoende om een bestand in te zien. De gratis versie van Dropbox blijft hangen op 2GB, hoewel veel concurrenten standaard meer opslag bieden.

 

Bron Tweakers